Museu d’Història a la fàbrica Oliva Artés

El projecte proposa potenciar la qualitat de l'espai interior i les textures del temps.
L’antiga nau-taller d’Oliva Artés acollirà la nova seu del MUHBA; el projecte proposa potenciar la seva qualitat espacial i atreure els visitants de forma suggeridora. Per això la proposta es basa, d’una banda, en l’alliberació de l’espai de la nau per tal de potenciar la seva estructura basilical i aconseguir la màxima flexibilitat i llibertat expositiva possible, i, de l’altra, en la construcció d’un porxo exterior d’accés com a element de transició entre el parc i el museu. El material d’intervenció és la xapa de ferro, que penetra a l’interior i, d’acord amb els elements estructurals, s’utilitza per construir els elements necessaris per a l’adaptació de l’espai.

Programa : Museu, Cultural
Ubicació : Barcelona   
Client : Museo de História de Barcelona (MUHBA), Instituto de Cultura de Barcelona (ICUB), Ayuntamiento de Barcelona  
Arquitecte : Jordi Badia
Superfície : 3.412 m2  
Estatus : En construcció